Dişlerimizin bizler için önemi küçümsenemeyecek kadar büyüktür. Bizim için hayati bir organdır. Her günümüzde kullandığımız ağızımız ve dişlerimiz yaşamımızı devamı için gerekli ve önemlidir. Bu yüzden ağız ve diş sağlığıma çok önem vermeliyiz. Dişlerimizde ki problemlere diş hekimlerimizin baktığı gibi ağızımızdaki tüm yumuşak dokuların örneğin; dil, yanak, tükürük bezleri ve aynı zamanda çenedeki kemikler gibi sert dokulardaki sıkıntılara ağız diş ve çene cerrahisi bakmaktadır.
Dişlerin çenelere bağlantısına, çenenin hastalıklarına ve yumuşak dokulardaki sıkıntıların tanımlanması ve bu hastalığa göre tedavi bulunması ardından cerrahi müdahale edilmesi diş hekimleri dışında ağız diş ve çene cerrahisinin uzmanlık alanıdır. Birçok hastalık ve sıkıntıya bakan bu cerrahi bölüm bütün ağız ve diş sıkıntıları kapsadığı için genelde ameliyathanelerde operasyonlarını gerçekleştirirler. Bu yüzden de hastaları anestezi yardımıyla uyutarak operasyonlar gerçekleştirilir.
Ağız, diş ve çene bölgelerindeki yumuşak ve sert dokulardaki hastalıkların, yaralanmaların ve gelişimsel bozuklukların tedavisi ve çözümü için yapılan medikal ve cerrahi girişimlerin oluşturduğu bir bilim dalıdır. Kliniğimizde;
Gömülü diş çekimi
Sürme zamanı geldiği halde çeşitli nedenlerle çene kemiği içinde kalarak süremeyen dişlere "gömülü dişler" denir. En sık rastlanan gömülü dişler 20 yaş dişleri olarak dişlerdir. 20 yaş dişlerinin gömülü kalmasının sebebi genetik olarak bu dişe artık ihtiyaç kalmaması ve buna bağlı olarak gittikçe çenelerimizin küçülmesidir. Bu nedenle bu dişler ya tamamen kemik içinde kalırlar ya da bir kısmı kemik içinde kalıp bir kısmı sürerler.
Sürememiş veya yarı sürmüş olan bu dişler çeşitli sorunlara neden olabilirler. Bunlar kısaca şunlardır;
Gördüğünüz üzere, bu dişler diğer dişler ve çevre dokular için potansiyel bir tehlike kaynağıdır.
Gömülü dişlerin çekiminde; dişin konum, şekil ve boyutuna bağlı olarak uygulanacak işlemin zorluk derecesi değişir. Basit bir çekimden sonra hafif bir şişlik, ağrı ve kanama olabilir. Daha özel işlemler gerektiren bazı kompleks çekimler de uygulanabilmektedir. Diş hekiminizin alacağı önlemler ve bulunacağı tavsiyeler oluşabilecek yan etkileri minimalize eder.
Lazerle diş eti estetiği uygulaması
Estetik gülüş tasarımında, protetik diş tedavilerinde ve bazı diş eti hastalıklarının tedavilerinde diş etine müdahale etmemiz gerekebilir. Estetik diş hekimliği sadece dişlerin formu ve rengi değildir pembe estetik dediğimiz diş eti estetiği de bizim için önemlidir. Diş eti ile ilgili işlemler lazer yapıldığında daha konforlu i tedavi ve iyileşme süreciniz olmaktadır.
PRF uygulaması nedir?
Plataletten zengin plazma uygulaması son yıllarda uygulanan iyileşmeye yardımcı olan ve iyileşmeyi
Ağzımız ve dişlerimiz bizim için oldukça önemli ve çok işlevli bir organlar bütünüdür. Bu yüzden en küçük bir problem kişiyi çok büyük sıkıntılara sokabilmektedir. Çok kapsamlı olan bu tedavi türleri gelişmiş teknoloji sayesinde kolayca ve hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Ağız diş ve çene cerrahisi tedavileri oldukça kapsamlı ve bir o kadarda önemli ve zor tedavilerdir. Ama operasyon olacak hastayı anestezi yardımı ile bayıltarak ameliyat sırasında hiçbir şey hissetmeden operasyonun tamamlanması bu zorlukları ortadan kaldırıyor.
Ağız diş ve çene cerrahisi tedavilerinin en başında açık ara 20’lik dişi diye tabir edilen gömülü ve sonra da çıkan, hastaya ağrılı bir dönem geçirten bu dişin çekim tedavisidir. Daha sonra implant ve gömülü diş çekimleri gibi yaygın tedaviler ağız diş ve çene cerrahisi için gelmektedir. Hastanın diş kliniklerine gelmesiyle birlikte şikâyeti üzerine muayene edilir ve beraberinde rahatsızlığına göre ağız diş ve çene cerrahisine yönlendirilir. Burada tedavinin seyri ve operasyon belirlenir ve bu doğrultuda operasyon gerçekleştirilir. Ağız diş ve çene cerrahisi başlıca tedavileri şunlardır:
Bu gibi sıkıntıları inceler ve muayenesinin ardından tedavi işlemlerine başlanır.