Diş implantına yapay diş kökü demek doğru olacaktır çünkü diş implantları sabit ya da hareketli diş protezlerine tutuculuk sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu işlem kemik içerisine yerleştirilen titanyumdan üretilmiş olan silindir şeklindeki üründen elde edilmektedir. İmplant uygulamaları tanımı kısaca budur.
Eksik diş ya da dişlerin yerine yapılmış olan yanlış protezleri düzeltmek için implant yapımı çok fazla tercih edilmektedir. Bu implantlar sayesinde hastanın konforu, estetiği ve fonksiyonu geliştirilmektedir. Ağız içindeki dokuların daha fonksiyonel olarak sorunsuz işlevini tamamlamasını sağlamaktadır.
İmplant yöntemi yüksek başarı oranı sayesinde diş hekimlerinin ve hastaların en çok tercih ettikleri arasına yer almaktadır. Eğer diş implantı yaptırmış bir hasta diş kontrollerini zamanında yaptırırsa ve dişlerine dikkat ederse implantlar ömür boyu kullanılabilir hala gelmektedir. Tek diş eksikliği yaşayan hastalar diş implantlarını yüksek oranda tercih etmektedirler.
Tek diş eksikliğinde yapılan implantlar komşu dişlerin kesilerek kaplanmasıyla implant işleminin zemini hazırlanmış olmaktadır. İmplant yaptıran hastalar bu işlemden genellikle memnun kalmaktadır.
Diş implantı yaptırmak isteyen hastalar diş implantı nasıl yapılmaktadır sorusunu merak etmektedirler. Bunun için ilk olarak diş problemi yaşayan hastanın diş hekimine başvurması ve diş hekiminin tedavi yöntemi olarak diş implantına karar vermesi gerekmektedir.
Daha sonra diş hekimi hastaya lokal anestezi yapar ve hastanın acı hissetmemesini sağlar. Son olarak implant yapılacak diş eti diş implantı için hazır hale getirilir ve implantların takılma işlemi tamamlanır. İmplantlara iyileşme başlıkları takılır ve ikinci bir cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyulmaz.